OUTDOOR

ALPINISTIČKA OPREMAOPREMA ZA RAD NA VISINIOBUĆARUKSACI

Za sve ljubitelje planinarenja, penjanja i alpinizma, pripremili smo bogat izbor alpinističke opreme i opreme za rad na visini proizvođača “Singing Rock”

U našoj trgovini ( SC Otoka – 2. sprat / Sarajevo) možete nabaviti opremu za svoje potrebe. Takođe smo pripremili i online trgovinu kako bi lakše obavili nabavku i kupovinu, uz organiziranu dostavu putem brze pošte.

U saradnji sa Planinarskim savezom BiH / FBiH smo dogovorili posebne popuste za sve članove saveza u iznosu od 20%.

KATALOG ALPINISTIČKE OPREME

Od 2015. godine, ponosno možemo reći da smo zastupnici svjetski poznatog proizvođača opreme za rad na visini – Singing Rock. Osim ove opreme ovaj proizvođač u svom asortimanu ima i:

 • opremu za spašavanje,
 • alpinističku opremu,
 • opremu za specijalne jedinice.

Naše znanje i iskustvo sada koristimo ne samo u prodaji nego i u konsultacijama prilikom nabavke ove specifične opreme. Naši stručnjaci su Vam uvijek na raspolaganju, da Vam svojim savjetima olakšaju nabavku, kao i da Vam pomognu da izaberete opremu koja je odgovarajuća Vašim zahtjevima posla.

KATALOG OPREME ZA RAD NA VISINI

Dio naše ponude čini i obuća za penjanje i planinarenje. U ponudi imamo raznovrsne modele obuće češkog proizvođača “TRIOP”.

Sva naša očekivanja, nadanja i želje koje nas vuku prema planinama, ponekad ovise o malim i naizgled nebitnim stvarima. Jedna od „tih stvari“ je i naš vjerni pratilac – ruksak. Taj nezaobilazni dio opreme koji će naš boravak u prirodi učiniti lakšim i ljepšim. Sa njim smo kompletni i uvijek spremni za naše pohode. A svakim novim pohodom rastu i naše želje i potrebe. Tako i proizvođači ruksaka prate naše želje i prohtijeve. A jedan brend koji godinama proizvodi ruksake za svakodnevnu upotrebu, odlučio je da udovolji i „našim“ željama. Kompanija PULSE DESIGN je ove godine uzbacila novu kolekciju ruksaka „Mountain“, namijenjenih planinarenju. Ova kolekcija se sastoji od 4 ruksaka u verzijama od 60 litara, 45 litara, 35 litara i 25 litara.

Osnovna konstrukcija i materijal za sve veličine je najlon koji je izdržljiv i dugotrajan u ekstremnim uslovima i hladnoći. Konstrukcija leđa je specijalna i napravljena od aluminijumskog rama sa protokom vazduha i zajedno sa kopčama za kontrolu visine, prednjim i kopčama oko struka, obezbjeđuje udobnost i ravnomjernu raspoređenost opterećenja.

60 litarski ruksak je dizajniran za kampovanje, duže planinarenje i šetnje.

 • Sastoji se od 2 glavne pregrade + 1 prednje pregrade + 1 proširive pregrade na vrhu + džepova sa strane oko struka.
 • unutrašnja konstrukcija je napravljena sa pregradom tako da punjenje ranca može biti sa gornje ili donje strane. Ova pregrada je sa rajsferšlusom tako da može biti otvorena ili zatvorena.
 • takođe, na rancu je postavljeno mnoštvo remena i kopči za podešavanja kompaktnosti i kačenja raznih sitnica.
 • kabanica je postavljena na dnu i veoma lagano se postavlja, a sa strane se nalazi i H2O rupa kroz koju se može provući cevčica paketa za hidrataciju.

Ruksak od 45 litara je napravljen za kraća kampovanja, planinarenja ili šetnje tako da se sastoji od 2 glavne pregrade i 2 džepa sa prednje strane.

 • unutrašnja konstrukcija je napravljena sa pregradom tako da punjenje ruksaka može biti sa gornje ili donje strane.
 • takođe, na ruksaku je postavljeno mnoštvo remena i kopči za podešavanja kompaktnosti i kačenja raznih sitnica.
 • kabanica je postavljena na dnu i veoma lagano se postavlja, a sa strane se nalazi i H2O rupa kroz koju se može provući cjevčica paketa za hidrataciju ili se u džep sa strane može staviti boca sa vodom.

Ruksaci od 35 i 25 litara se pored planinarenja i šetnje mogu koristiti i za sport, slobodno vreme ili čak školu.

 • Sastoje se od 2 glavne pregrade i 2 džepa sa prednje strane za brzi pristup.
 • Prva glavna pregrada je prostrana i sadrži pregradu, a druga pregrada je manja i sadrži organizer u koji možete staviti telefon, olovke, ključeve i razne druge sitnice.
 • takođe, na rancu je postavljeno mnoštvo remena i kopči slično kao i kod većih rančeva.
 • kabanica je postavljena na dnu, a sa strane se nalazi i h2o rupa kroz koju se može provući cevčica paketa za hidrataciju ili se u džep sa strane staviti boca sa vodom.

Poštovani, Ukoliko imate pitanja i potreba za informacijama vezanih za našu djelatnost, molimo Vas da ispunite kontakt formu. Ubrzo ćemo Vas kontaktirati.

Hvala što ste nas kontaktirali.

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty